Αποκλειστικά online

Από το 2021 αφοσιωνόμαστε στην online διδασκαλία, καταργούμε τα μαθήματα φυσικής παρουσίας.

opou ki an vriskomai 800Τα online μαθήματα αποτελούν για εμάς μια πραγματικότητα εδώ και χρόνια. Τα γνωρίζουμε καλά, τα υπηρετούμε, τα πιστεύουμε, και σε αυτά βλέπουμε το παρόν και το μέλλον της διδασκαλίας.

Ειδικά για τους ενήλικες μαθητές, οι οποίοι ζουν και κινούνται μέσα σε μια όλο και πιο απαιτητική, χρονικά, καθημερινότητα, και οι οποίοι όλο και πιο συχνά πρέπει να μετακινούνται για τη δουλειά, τις σπουδές ή την προσωπική ζωή τους, η αποδέσμευση του μαθήματος των Γερμανικών από οποιοδήποτε "τοπικό περιορισμό" αποτελεί πλέον πολύ σημαντική διευκόλυνση για τον καθένα.

Τα διαδικτυακά ζωντανά μαθήματα όχι μόνο δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από το μάθημα φυσικής παρουσίας, καθώς οι διαφορές είναι πράγματι πολύ μικρές, αλλά έχουν σημαντικά πλεονεκτήματα:

  1. Η εξοικονόμηση χρόνου και δυνάμεων που κάνουν οι μαθητές με την αποφυγή μετακίνησης για το μάθημά τους αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό παράγοντα υπέρ της επιλογής της online εκμάθησης.
  2. Η ευκολία του καθενός να συνδεθεί στο μάθημά του από όπου κι αν βρίσκεται καθιστά πιο εύκολη την απόφαση να ξεκινήσει την παρακολούθηση ενός τμήματος χωρίς να πρέπει να δεσμευτεί για το που θα βρίσκεται τους επόμενους αρκετούς μήνες.
  3. Η ενσωμάτωση της τεχνολογίας στο μάθημα γίνεται πιο φυσικά μέσα από το ούτως ή άλλως ψηφιακό οικοσύστημα της online διδασκαλίας.

Εμείς στα "Γερμανικά Κουκίδης" υπήρξαμε πάντα τολμηροί και ευέλικτοι. Αφουγκραζόμενοι τις τάσεις της εποχής και ανταποκρινόμενοι στις επιταγές της καθημερινότητας, αποφασίσαμε από τη χρονιά 2021 να βάλουμε τέλος στα μαθήματα φυσικής παρουσίας. Η ανταπόκριση των μαθητών μας και των ενδιαφερομένων δείχνει ότι επιλέξαμε σωστά.

Υπάρχουν 4 βασικοί παράγοντες που μας οδήγησαν σε αυτή την απόφαση τώρα:

  1. Η κινητικότητα των ανθρώπων στην εποχή μας δεν αποτελεί πλέον εξαίρεση, αλλά κανόνα.
  2. Καλούμαστε όλοι να ανταποκριθούμε σε μια καθημερινότητα που μεταβάλλεται με όλο και πιο γρήγορους ρυθμούς και γίνεται συνεχώς πιο απρόβλεπτη.
  3. Οι απαιτούμενες τεχνολογικές λύσεις είναι πλέον αξιόπιστες και προσβάσιμες στην πλειοψηφία.
  4. Είναι δεδομένη πλέον η εξοικείωση των περισσοτέρων με την ιδέα και τη λειτουργία της τηλεκπαίδευσης και της τηλεργασίας.

Ξεπερνώντας τους περιορισμούς που έχει το μάθημα φυσικής παρουσίας κερδίζουμε κάτι ακόμα: καθιστούμε πλέον όλες μας τις αίθουσες προσβάσιμες σε όλους και φέρνουμε κοντά ανθρώπους από κάθε μέρος της Ελλάδας ή και του εξωτερικού - εκείνοι που φεύγουν από την Ελλάδα για κάποια Γερμανόφωνη ή άλλη χώρα αποτελούν εδώ και χρόνια το βασικό κοινό των διαδικτυακών μας μαθημάτων - οι οποίοι θέλουν να μάθουν Γερμανικά με τη σιγουριά που προσφέρουν τα πάνω από 40 χρόνια απόλυτης εξειδίκευσής μας στη διδασκαλία Γερμανικών σε ενήλικες μαθητές και που επιζητούν την εγγύηση του ονόματός μας.

Επίλεξε online μαθήματα Γερμανικών με τους καλύτερους και ξέφυγε από τους περιορισμούς της φυσικής παρουσίας.