ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η επαγγελματική μας ενασχόληση με τα Γερμανικά δε σταματάει στη διδασκαλία τους στα τμήματά μας. Το 1985, λίγα χρόνια μετά την ίδρυση της Σχολής μας, δημιουργήσαμε τις Εκδόσεις Praxis, με αποκλειστικό αντικείμενο τη συγγραφή διδακτικών βιβλίων και συμπληρωματικού υλικού για τη διδασκαλία των Γερμανικών.

praxis logo color 500

Η υψηλού επιπέδου διδασκαλία στα τμήματά μας αποτελούσε και αποτελεί σταθερή πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία ποιοτικού εκπαιδευτικού υλικού για όλες τις βαθμίδες εκμάθησης της γλώσσας. Έχοντας λοιπόν τη δυνατότητα να αξιολογούμε το υλικό αυτό σε πραγματικές συνθήκες μαθήματος, δημιουργούμε εκδόσεις που χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερη ακρίβεια ως προς το τι χρειάζεται να διδαχθεί ένας μαθητής στο εκάστοτε γλωσσικό επίπεδο και τι είδους υποστήριξη πρέπει να έχει για να επιτύχει το στόχο του. Έτσι τα βιβλία των Εκδόσεων Praxis "γεννιούνται" μέσα στις τάξεις μας, κρίνονται από τους μαθητές μας, βελτιώνονται και εμπλουτίζονται από τους καθηγητές μας.

Επομένως οι μαθητές έρχονται πρώτοι σε επαφή με υλικό (συνήθως προετοιμασίας εξετάσεων) που δεν υπάρχει ακόμα στην αγορά, επωφελούμενοι από την επεξεργασία επίκαιρων κειμένων που συχνά είναι δυσεύρετα σε παλαιότερα βιβλία, και αποκτούν πρόσβαση στη λογική συγγραφής ασκήσεων - πράγμα που τους βοηθά πολύ στις τεχνικές επίλυσής τους.

Η ελληνική αγορά εδώ και χρόνια μας έχει τοποθετήσει στην κορυφή των προτιμήσεων. Το σύνολο όμως της εκδοτικής μας δραστηριότητας, η οποία εξ αρχής προοριζόταν και για το διεθνές κοινό λόγω ποιότητας, εξάγεται εδώ και μερικά χρόνια με μεγάλη επιτυχία σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο και μας κάνει υπερήφανους.

Την ιστοσελίδα της "Εκδόσεις Praxis" τη βρίσκετε στο www.praxis.gr.